• A Tornácos Vendégház

    A nyugalom oázisa a hétköznapok rohanása után

Ahol új élményekkel gazdagodik minden nap,
és tökéletes kikapcsolódás várja Önt, családját és barátait.

A százéves, korszerűen átalakított egykori őrvidéki gazdasági épület egyediségét az Őrség építészetére jellemző formák és arányok megtartása és a megfelelő állapotú korábbi építőelemek újbóli beépítése adja. Így kerültek régi helyükre vissza a méretes falgerendák, a tornác mesteri munkával bárdolt szarufái és a Felsőszenterzsébeten hagyományos módon, kézzel formázott őrségi aprócserepek. A tornác rusztikus téglapadlója és szépen érlelt mintázatú deszkafödémje helybéli pajtánk bontásából került a vendégházba.

A belső tér átépítésével három egymástól eltérő jellegű, külön bejárattal és saját fürdőszobával rendelkező szálláshelyet alakítottunk ki, melyekben összesen 11 vendéget tudunk egy időben elhelyezni.

A vendégház helyiségei egymástól függetlenül, egyedi módon fűthetőek.

A szállásokat elektromos főzőlappal, mikrohullámú sütővel, teljes edénykészlettel, hűtőszekrénnyel és televízió készülékkel szereltük fel.

A földszinti – cserépkályhás szállás

Régi idők kvártélyainak hangulatát idézi elő földszinti szálláshelyünk az eredeti acélgerendák közé épített porosz süveg téglafödém boltozatával. Nyáron kellemesen hűs klímájú, ugyanakkor a méretes cserépkályha a hideg napokon igazi békebeli meleget sugározva várja a hazatérőket. Kényelmes szálláshely három vendég számára.

A galériás – szemes kályhás szállás

Egyfajta aprócska lakosztály galériás szálláshelyünk, amelyben a fő hálóhely térben és szintben elkülönül a szállás többi részétől. Különlegessége a régi búbos kemencéket idéző, padkás „szemes” kályha, mely ősztől tavaszig jóleső meleget árasztva varázsolja otthonossá az itt töltött napokat. A földszinten és a galérián két-két vendéget tudunk elszállásolni.

A tetőtéri szállás

A négy vendég rendelkezésére álló, külön lépcsőházzal rendelkező tetőtéri szálláshelyünk tágas és világos belső terével, otthonosan természetes erdei- és vörösfenyő burkolataival valamint az Őrséget átszelő Kerka folyó völgyére eső szép kilátással teszi emlékezetessé a Tornácos Vendégfogadó lakói számára az itt töltött időt.

A Tornácos Vendégfogadó környezete

A három szálláshely nyugalmát békés szemlélődésre hívogató panorámás terasz teszi teljessé – egy igazi, monarchia korabeli öntvény falikúttal – mely a pihenéshez, elmélyült olvasáshoz és a friss levegőn elköltött reggelihez egyaránt kellemes lehetőséget biztosít. Az elmúlt idők meghitt hangulata élhető át a tornácon, a régi, faragott lócán üldögélve.

Helyi védettség alatt álló szomszédos lakóházunk homlokzatai eredet hűen felújítva mutatják be az Őrségre jellemző kódisállásos, forházas parasztporták jellemző stílusjegyeit.

A Tornácos Vendégfogadó kertje árnyas, nagyméretű, számos javakorabeli dió- és gyümölcsfával. A kézzel vetett téglából épített bográcsozó- és grillsütő helyen ízletes vacsora készíthető, akár a nap folyamán frissen szedett gombatermésből is. Legkisebb vendégeink élményekkel teli időtöltéséről egy apró játszótér is gondoskodik.

Ha szeretné tartalmassá, emlékezetessé tenni pihenését az Őrség egy különleges szegletében, válasszon a Tornácos Vendégfogadó szálláshelyei közül!

Szeretettel várjuk a legkisebb őrségi faluban, Felsőszenterzsébeten!

szállás, őrség, tornácos fogadó

Küldje el... kérdését, üzenetét! Hamarosan választ küldünk Önnek!
FANTASZTIKUS TÚRAÚTVONAL
AZ ŐRSÉG SZÍVÉBEN
A túrázás IGAZI szerelmeseinek!
Ön is közéjük tartozik? Ha igen, kérje és megosztjuk Önnel!
Vendégünkként pedig meghívjuk egy hamisítatlan őrségi sajttálra!
Adatai biztonságban vannak, nem adjuk ki őket, később akár törölheti azokat.