• A Virágzás Napjai - vonzó tavaszi fesztivál

    Pünkösd az Őrségben, pazar színekkel

„Emberi találkozó a művészetek fényénél.”  E mondat jegyében indult útjára 1994-ben, Pünkösd idején a művészet csaknem valamennyi ágát magához ölelő rendezvény, mely időről időre jóleső melegséget varázsol az Őrség és a kultúra iránt fogékony szívekbe, lelkekbe.

Nem véletlen az elnevezés és az időpont sem: a nyár elején a természet ereje teljében pompázik, ilyenkor nyílnak a legszebb virágok.  A Pünkösd pedig a keresztény hit megújításának ünnepeként jelképezi mindazt a teremtő erőt, mely hétköznapjainkat a művészetekben megtestesülve teszi szebbé, teljesebbé.

Vajon ez a titka a Virágzás Napjai fesztivál sikerének?

Részben talán igen, de a filozofikus okfejtésen, elemzéseken túl nagyon egyszerűen megfogalmazható a rendezvény népszerűségének oka:

Egyfelől a változatos, igényes kulturális kínálat, mely a különféle műfajú koncertek, színművek mellett képzőművészeti kiállításokat, bemutatókat, ismereterjesztő előadásokat, gyermekprogramokat is magában foglal.

Másfelől a helyszínek: a hagyományos őrségi gazdasági épületeiben kialakított színpadok és bemutató terek, amelyek egészen különleges hangulati hátteret biztosítanak a más helyeken esetleg már korábban megtekintett előadásoknak.

Örvendetes, hogy a négynapos rendezvény – a Teleház környezetét kinőve – évről évre újabb helyszíneket beavat be szervesen egyedülálló programjába.

Mi lesz a 23. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál kínálata?  Egyben egészen biztosak lehetünk: emlékezetes élményekkel leszünk gazdagabbak!

szállás, őrség, tornácos fogadó

Küldje el... kérdését, üzenetét! Hamarosan választ küldünk Önnek!
FANTASZTIKUS TÚRAÚTVONAL
AZ ŐRSÉG SZÍVÉBEN
A túrázás IGAZI szerelmeseinek!
Ön is közéjük tartozik? Ha igen, kérje és megosztjuk Önnel!
Vendégünkként pedig meghívjuk egy hamisítatlan őrségi sajttálra!
Adatai biztonságban vannak, nem adjuk ki őket, később akár törölheti azokat.