Ez a klassz reggeli megalapozza a nap hangulatát.
Az ízletes reggeli titka…
Vendéglátóként mindig nagy örömmel tapasztaljuk meg szállóvendégeink elégedettségét egy-egy jól sikerült gasztronómiai meglepetés alkalmával. Helyi különlegességekből készítjük el családja reggelijét: a sajtok és egyéb finomságok olyan alapanyagokból készülnek, amelyeket itt Felsőszenterzsébeten vagy környéken termelnek a gazdák. Valódi bio csemegékre számíthat kicsi és nagy!
A tejet például a szomszédos faluban feji a gazda. Az igazi házi tej íze semmivel sem téveszthető össze, ebből a magas zsírtartalmú, finoman krémes italból kézműves eljárással készítjük sajtjainkat! A felszolgált lekvár az őrségi napfény által érlelt saját vagy falubéli gyümölcsök ajándéka, amelyeket szintén helyben készítünk. A szorgos őrségi méhek által gyűjtött méz pedig barátunk gondos munkája révén folyékony aranyként csurran, tökéletessé téve a reggeli ízek harmóniáját.
Jól ismerjük a környékbeli gazdákat és beszerzési forrásokat. Tudjuk, hova kell menni friss tojásért, és – idényben – a reggelikhez felszolgált friss zöldségekért. Ismerjük a pálinkás gazdát és a hentest, aki hagyományos módon készített ízletes füstölt áruval lát el bennünket és persze családját, barátait.
A Tornácos kínálata:
A reggeli hideg főételeként finom sonkát, kolbászt, többféle saját készítésű sajtot szolgálunk fel. Vagy a friss, itteni tojásból zsírban megdinsztelt hagymaágyon ízes rántottát készítünk, melyet falusi szalonnával teszünk tartalmasabbá. Ha vendégeink kedvelik a gombát – és terem a vendégház körüli réteken – akkor szívesen ízesítjük a tojást csiperkével vagy mezei szegfűgombával. A még rózsaszín termőrétegű friss csiperke zamata utolérhetetlen: megszedjük a harmatos fűben, és rövid idő múlva már fogyasztható a reggeliző asztalon…
További lehetőség a vékonyra szeletelt sonka, kevés zsíron sütve, tükörtojással tálalva. A tojás sárgájának mély színe, karakteres íze annak köszönhető, hogy a búzán és kukoricán kívül a szabadon kapirgáló tyúkok friss füvet és más magokat is csipegetnek.
Csemegeként alkalmanként különböző házi lekvár, akácméz kerül az asztalra. Valamennyi reggelihez fekete- és gyümölcsteák változatos kínálata, vagy citrom- és kakukkfűtea, valódi őrségi tehéntej, és frissen őrült kávébabból főzött zamatos presszókávé vagy hosszú kávé jár, és persze egy kupica jóízű pálinka is. Ám, ha vendégeink aznap éppen autóznak, akkor természetesen a pálinka a szállásra bekészítve várja őket „esti nyeletként”!
Reggeli a teraszon vagy a szálláshelyen
A szokásos svédasztalos kínálat helyett a Tornácos Vendégfogadó teraszán – hideg időben a szálláshelyen – az Ön számára tálalt bőséges reggeli várja, olyan helyi ízekkel, amelyek városban, vagy nagy szállodákban nem elérhetők. Ön csak kényelmesen helyet foglal a friss szellők járta, madárdalos teraszon – vagy hűvös tavaszi-őszi reggeleken a szállás jól befűtött kályhájának langyos melegében – és mi nagy örömmel szolgáljuk fel az előző napon részletesen megbeszélt reggeli finom kínálatát!