• A Virágzás Napjai - vonzó tavaszi fesztivál

    Pünkösd az Őrségben, pazar színekkel

„Emberi találkozó a művészetek fényénél.”  E mondat jegyében indult útjára 1994-ben, Pünkösd idején a művészet csaknem valamennyi ágát magához ölelő rendezvény, mely időről időre jóleső melegséget varázsol az Őrség és a kultúra iránt fogékony szívekbe, lelkekbe.

Nem véletlen az elnevezés és az időpont sem: a nyár elején a természet ereje teljében pompázik, ilyenkor nyílnak a legszebb virágok.  A Pünkösd pedig a keresztény hit megújításának ünnepeként jelképezi mindazt a teremtő erőt, mely hétköznapjainkat a művészetekben megtestesülve teszi szebbé, teljesebbé.

Vajon ez a titka a Virágzás Napjai fesztivál sikerének?

Részben talán igen, de a filozofikus okfejtésen, elemzéseken túl nagyon egyszerűen megfogalmazható a rendezvény népszerűségének oka:

Egyfelől a változatos, igényes kulturális kínálat, mely a különféle műfajú koncertek, színművek mellett képzőművészeti kiállításokat, bemutatókat, ismereterjesztő előadásokat, gyermekprogramokat is magában foglal.

Másfelől a helyszínek: a hagyományos őrségi gazdasági épületeiben kialakított színpadok és bemutató terek, amelyek egészen különleges hangulati hátteret biztosítanak a más helyeken esetleg már korábban megtekintett előadásoknak.

Örvendetes, hogy a négynapos rendezvény – a Teleház környezetét kinőve – évről évre újabb helyszíneket beavat be szervesen egyedülálló programjába.

Mi lesz a 23. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál kínálata?  Egyben egészen biztosak lehetünk: emlékezetes élményekkel leszünk gazdagabbak!

Küldje el üzenetét, kérdését!

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder
FANTASZTIKUS TÚRAÚTVONAL
AZ ŐRSÉG SZÍVÉBEN
A túrázás IGAZI szerelmeseinek!
Ön is közéjük tartozik? Ha igen, kérje és megosztjuk Önnel!
Vendégünkként pedig meghívjuk egy hamisítatlan őrségi sajttálra!
Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat (GDPR)
Beleegyezek, hogy a üzenetet küldjenek nekem (GDPR)
FANTASZTIKUS TÚRAÚTVONAL
AZ ŐRSÉG SZÍVÉBEN
A túrázás IGAZI szerelmeseinek!
Ön is közéjük tartozik? Ha igen, kérje és megosztjuk Önnel!
Vendégünkként pedig meghívjuk egy hamisítatlan őrségi sajttálra!
Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat