• Őrségi Vásár 2018.

    Színes vásári forgatag az idén 38. alkalommal…

Ha egy igazi kirakodóvásár mozgalmas kavalkádjának maradandó élményével szeretne gazdagabb lenni, az Őrségi Vásár semmiképpen nem kihagyható!

Az Őrvidék legnagyobb múltra visszatekintő rendezvénye az utóbbi időben sokrétű kulturális kísérőprogramja révén az egész hétvégét kitöltő valóságos kis fesztivállá nőtte ki magát. Az Őrségi Vásár vitathatatlanul a régió legjelentősebb eseményei között tartható számon.

A portékák változatos kínálata…

Az Őrségi Vásár forgatagában mindent megtalálhat, amit csak egy klasszikus vásár színpompás felvonulása kínálhat. Ám a rendezvény valódi értéke és egyúttal legnagyobb vonzereje kétségkívül a hagyományos őrségi kézművesek, termelők megismerésének, termékeik megvásárlásának lehetősége. A mívesen mintázott mázas anyagedények, tálak, korsók nemcsak hívogatóan sorakoznak, hanem készítőik örömmel adnak tájékoztatást használatuk legapróbb titkairól.

Itt valóban az őrvidéki fazekasság színe-java képviselteti magát, és az Őrségi Vásár meglátogatásának legszebb emléke lehet talán egy-egy csodálatos, a családi konyhát hosszú időkig hűen szolgáló kézműves remekmű.

A hímzések, kendők, népi ruhák szerelmesei sem csalódnak, hiszen a közeli és messzebbi tájakról érkezett vásározók bőséges kínálata szinte zavarba ejtő. A híres hetési szőtteseken kívül az ország más vidékeinek és a határon túli magyar településeknek népművészete is képviselteti magát e rangos rendezvényen. De nem maradnak el a képeket, ruhaneműt, bizsukat, játékokat vagy éppen törökmézet és vattacukrot áruló szokásos kereskedők sem.

Az Őrségi Vásár varázsának elmaradhatatlan része a helyi gasztronómiai kínálat. A termelők mézzel, lekvárral, sajttal; a lacikonyhák ínycsiklandozó füstölt és sült húsféleségekkel csábítják az eredeti ízek iránt fogékony látogatókat. Lehet kóstolni, ízlelgetni és természetesen vásárolni is a finomságokból.

Az Őrségi Vásár az évek során kialakult kiváló szervezésnek is köszönheti ismertségét, népszerűségét. Az azonos kézműves szakmák képviselőit egymás közelében helyezik el, így a vásárló egy helyben találja meg azokat a termékeket, melyek iránt érdeklődik. Ám érdemes az egész vásárt végigjárni, hiszen egyedülálló hangulatát csak így lehet megtapasztalni…

Az idei alkalommal is lesz az őriszentpéteri szereket bemutató túra, számos koncert, kiállítás, agyaggalamb lövő verseny, kézműves foglalkozás és játszóház.

A nyárelő legszebb napjain tartott Őrségi Vásár egyben kiváló alkalom az Őrvidék csodálatos tájainak és nevezetességeinek megismerésére is.

Küldje el üzenetét, kérdését!

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder
FANTASZTIKUS TÚRAÚTVONAL
AZ ŐRSÉG SZÍVÉBEN
A túrázás IGAZI szerelmeseinek!
Ön is közéjük tartozik? Ha igen, kérje és megosztjuk Önnel!
Vendégünkként pedig meghívjuk egy hamisítatlan őrségi sajttálra!
Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat (GDPR)
Beleegyezek, hogy a üzenetet küldjenek nekem (GDPR)
FANTASZTIKUS TÚRAÚTVONAL
AZ ŐRSÉG SZÍVÉBEN
A túrázás IGAZI szerelmeseinek!
Ön is közéjük tartozik? Ha igen, kérje és megosztjuk Önnel!
Vendégünkként pedig meghívjuk egy hamisítatlan őrségi sajttálra!
Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat